Kanalbåt fra Lunde

Ønsker du å ta kanalbåt med utgangspunkt fra Lunde?


Nedenfor vil du finne våre forslag og tips som spesielt er rettet mot deg som ønsker ideer til kanalbåtturer med start fra Lunde.

Nederst på siden link til andre turforslag på Telemarkskanalen sin nettside

Kanalbåt  og PADLING

Les Mer

Kanalbåt og SYKLING

Les Mer

Liste med ting du kan gjøre og oppleve i regionen

Kanalbåt og BUSS

Les Mer

KANALBÅT FRA LUNDE – nyttig å vite:

Båtene Victoria og Henrik Ibsen har en daglig avgang opp eller ned Telemarkskanalen fra midten av mai til september. De møtes 200 meter ovenfor Lunde sluse like utenfor Telemark Kanalcamping. En tredje båt (Telemarken) går tur- retur Akkerhaugen – Lunde fra midten av juni til litt ut i august.

Kanalbåtene ankommer alle Lunde sluse i tidsrommet mellom 12.45-13.45 Alle båtene kan ta med sykkel og/eller kano/kajakk.

Av og påstigning er mulig på alle sluser, se rutetabell for detaljer og stoppesteder.

På dagstur vil det i de fleste tilfeller være mest praktisk å ha transport med buss/bil den ene veien (evt sykle eller padle) Det er mulig å reise tur/retur med båt samme dag, men sjekk da rutetabellen nøye og dette er ikke mulig fra Lunde siden båtene møtes her.

Det går kanalbusser til/fra parkeringsplassen som ligger 300 meter fra slusa og 100 m fra resepsjonen til Telemark Kanalcamping. Kanalbussene er i hovedsak tilpasset ankomst og avgang for den båten som går i retning fra Skien mot Dalen. Så for noen strekninger, og hvis man tar båt fra Dalen retning Skien, er man avhengig av å komme til eller fra på annen måte.

Sjekk rutetider for lokalbuss som er et godt alternativ til eller fra på strekningen Lunde-Ulefoss på hverdager, eller prøv en sykkel- eller padletur i kombinasjon med båtene.

Hovedregelen er altså at hvis du tar båt i retning fra Skien til Dalen er det buss tilbake til utgangspunktet. Dvs at hvis du kjører til Skien om morgenen for å ta båten Skien-Lunde kan du ta kanalbuss tilbake til bilen din i Skien. Det samme gjelder hvis du kjører til Akkerhaugen om morgenen. Det er også mulig å kjøre til Skien på formiddagen og ta kanalbuss med avgang kl 12 fra Skien til Lunde, returnere fra Lunde med båt til Skien og kjøre tilbake om kvelden.


Info og turforslag Telemarkskanalen

Ønsker du andre turideer og mer informasjon om kanalbuss og kanalbåter, eller du vil bestille billett på kanalbåt finner du det ved å åpne linken nedenfor.

Gå til Telemarkskanalen.no