Visit Bø Bø Sommarland Telemarkskanalen

Nærområdet

Gå fra campingplassen, ta en vandretur i kombinasjon med sykling eller bruk bilen til/fra startpunkt. Uansett er det mange merkede ruter i vårt nærområde.

Det er satt opp skilttavle med info på startpunktet til mange av turene, dette som del av satsing på sykkel/vandring i Midt Telemark. De fleste turer er lagt inn på UT.no sin nettside. På vår side finner du en liten beskrivelse og avstand fra campingen og med link videre til hver enkelt tur på UT.no. 

Lundås er en skikkelig koselig lav-terskel tur i nærområdet. For barnefamiler er denne turen midt i blinken, ettersom det nylig ble bygget en grillhytte på toppen, som er åpen for alle og perfekt for pølsegrilling. 

Veibeskrivelse fra campingen til startpunkt

3km fra campingen og like ved Kjeldal sluser begynner stien opp til Statsnibb. Denne turen gir deg garantert en flott utsikt mot Lunde og oppover kanalen. 

Obs. Til forskjell fra andre turer i området er denne turen lite merket. 

Veibeskrivelse fra Telemark Kanalcamping til startpunkt

To fjell på en tur. 3km fra sentrum av Lunde og campingen begynner stien opp til Knarren. En tur med jevn stigning som egner seg for hele familien.  

Veibeskrivelse fra Telemark Kanalcamping til startpunkt

Like ved Nome pukkverk begynner denne fine toppturen på ca 2,3km. Turen går på fin tursti omgitt av furuskog og mye bart fjell. 

Veibeskrivelse fra Telemark kanalcamping til startpunkt

Denne turen er en enkel rundtur i og rundt Lunde. Ruta går langs kanalen et lite stykke, før man kommer til Lunde sentrum og deretter gjennom kulturlandskap. Ruta er også fin for en liten sykkeltur. 

Perfekt tur for dem som liker blåklokker. Parker bilen eller sykkelen ved Lundes flotte gartneri, og ta turen opp på Sundbøfjellet og få utsikt over Flåbygd. 

Veibeskrivelse fra Telemark Kanalcamping til startpunkt

Turen til Vestre Nuke starter ved Tyrivannet i Landsmarka. Er en fin rundtur i variert terreng og natur. Flott utsiktspunkt.

Veibeskrivelse fra Telemark Kanalcamping til startpunkt

2,5 km fra Lunde sentrum og Telemark kanalcamping finner du oppmerkede løyper til Vardefjell og Hantofjell. Passende tur for de som ønsker en liten tur med utsikt over bygda.  Disse to toppene kan også godt kombineres, ved å først gå den ene, deretter den andre. 

Veibeskrivelse fra Telemark Kanalcamping til startpunkt

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.