Universell utforming

 

Telemark Kanalcamping er med i bedriftsnettverkprosjektet “Inkluderende reiseliv i Telemark” for å få kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse. Målet for prosjektet er å kartlegge muligheter og bidra med kunnskap for tilrettelegging for ulike grupper.

«Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og det beskriver godt også vår hensikt med å delta.

Hos oss vil du finne et universelt utformet servicebygg på område A. Veiene på plassen er egnet for rullestol og blinde/svaksynte. Underlaget er hardpakket grus med gressplen rundt som gir god kantmarkering og minimale høydeforskjeller.

Her er en oversikt over noe av det som er tilrettelagt hos oss:

  • Solsikkemerket
  • Sanitærbygg A har lyssensor over alle dører som lyser grønt når rommet er ledig og inventar er valgt med tanke på gode kontraster for svaksynte.
  • Sanitærbygg A har 3 HC-vennlige sanitærrom med større bad og HC toalett. Ellers terskelfritt og alle andre rom i bygget er også store nok for liten rullestol.
  • Alle dusjer har 2 glassvegger som er henglslet for å kunne åpne og gi ekstra plass om behov
  • Campingområdene er flate med grus og eller plen
  • Ledsager får 50% rabatt på utleieutstyr (sykkel, singelkajakk)
  • Kano og dobbeltkajakker har vest og årer for to pers inkludert i prisen
  • Universelt utformet padlebrygge ved Lunde sluse

Har du spørsmål kan du sende oss en e-post til: post@kanalcamping.no


Mer info om fasiliteter og kart over campingen finnes på vår fasiliteter side.

Solsikkemerket

Hva er Solsikkemerket (link) og hvorfor er vi stolte av å støtte denne ordningen?

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige.

Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid. Bærer du dette merket/båndet kan de ansatte hos oss lettere spørre deg om du ønsker hjelp og evt. hvordan de kan hjelpe deg. Solsikkemerket er både til voksne og barn.